Monday, December 08, 2008

대설인 어제

It was snowing yesterday and you thought that the ice cream parlour would be left empty. Wrong! Cold Stone Creamery in Myeongdong was packed with people. So we ended up in Natuur which was also crowded but at least there were some seats available.

I used to pronounce "Natuur" as "Nature". Only yesterday did I realise I got it all wrong; it is called "나뚜르" in Korea.

There is "이열치열" (以熱治熱) which is essentially good for health but I doubt there is something like "이냉치냉" (以冷治冷). Whatever, I guess indulgence once in a while should be alright. So we ordered a ice cream waffle that came with four big slices of waffle and two scoops of ice cream.

Natuur in Myeongdong just has a facelift

Ice cream waffle which costs KRW12,000 (S$16)

Dinner was at Sindangdong Ddeokbokkgi in Myeongdong. A pot of ddeokbokkgi for 2 persons cost only KRW10,000 and it comes with free serving of ice cream. In the pot, there are normal ddeok, ddeok with cheese, ramyeon, odeng and one egg. Mixed with the spicy and savoury ddeokbokkgi sauce which Sindangdong's ddeokbokkgi is famous for, the dinner was so good that we finished everything in the pot - no leftover, sorry.

A pot of ddeokbokkgi before being cooked

Ddeokbokkgi cooked and ready to be eaten. 먹자!

3 comments:

  1. 안녕하세요?? 저는 미국 사람 하고요 지금 미국에서 살아요. 인터텟에서 어제에 한국 온 첫눈 사진을 보려고 블로그를 찾았어요...정말 선생님 한국에서 찍으신 사진을 보니까 너무 한국에 가고싶어요... 오래 한국말을 공부한고봐요...그리고 싱아포르 사삼인것같아요...블로그에서 예쁜 사진도 올리고 재미는 이야기를 쓰셔서 고맙습니다..아직도 한국에서 공부하세요??

    블로그 한번 방문하세요~~!: http://omatc.blogspot.com/

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  2. hello. it's Jihye^^ How are you today?

    저도 몰랐었는데..어제가 대설이었군요. 그러고보니, 올해는 소설. 대설에 모두 눈이 왔네요.
    떡볶이 정말 맛있게 생겼어요. 맵지 않았나요?

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  3. Gabe Fife 씨, 한국어를 잘하시네요. 코멘트도 남기셔서 감사하구요. 제가 다음 학기부터 한국어를 공부할 건데요. 한국에 도착한지 얼마 안 됐어요. 아마 내년까지 한국어를 공부하러 한국에 있을 거예요.

    Jihye 씨, 안녕하세요. 원래 나도 그저께 대솔인 날이 몰랐어요. 약속 장소에 가는 길에 지하철역에서 TV에 나온 신문을 봐서 알게 됐구요. 떡볶기에는 우리 보통 맛을 골라서 맵지 않더라구요.

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